Başkan Özacar: Toplumun da, ailenin de temel direği kadındır

ÇANAKSERT DUVAR’nin Gelibolu kaza Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Özacar , 8 Mart Hayat Bayanlar bugünü sebebiyle yaptığı bildiride , ” Ülkemizin de , toplumunda ve ailenin de basit direği kadındır . Bayanın yücelmesi , ülkenin yüceltmesidir . Kadına kalkan her el esasında toplumun tamamına inşa edilmiş tek saldırıdır ” diye konuştu .

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar , 8 Mart Hayat Bayanlar bugünü sebebiyle yaptığı yazılı bildiride , tüm bayanların 8 Mart Hayat Bayanlar gününü tebrik etti . Belediye Başkanı Mustafa Özacar , tüm dünyadaki bayanların , haklı çabalarının cevap bulmasını temenni ettiğini,toplumların şekillenmesinde ve kalkınmasında bayanların emeğinin ve katkısının kocaman meydana geldiğini ifade etti .Başkan Özacar yazılı bildirmesinin devamında şu ifadelere yer verildi:

“Kadınlarımızın asırlardır yürüttüğü,haksızlığa,eşitsizliğe, şiddete ve ayrımcı uygulamalara karşı bağımsızlaşma ve eşdeğer haklara sahip olma maçının kutlandığı 8 Mart Bayanlar Bugünü buna bağlı olarak , öncelikle bu uğurda verilen maçta yaşamsal hayat ve iş yaşamındaki cinayetlerde hayatlarını yitiren kadınlarımızı hürmet ile anıyorum . Ülkemizin kurtuluşu ve yeniden kuruluşunda erkekler civarı kadınlarımızın da yadsınamaz emeği yer almaktadır . Bu nedenle ulu önderimiz Atatürk , ‘Dünyada hiçbir halkın kadını ben Anadolu kadınından daha çok çalıştım ,milletimi kurtuluş ve zafere götürmekte Anadolu kadını civarı himmet gösterdim diyemez’ ifadelerini kullanmıştır . Ülkemizin de , toplumun da ve ailenin de basit direği kadındır.

Bayanın yücelmesi,ülkenin yüceltmesidir.Kadına kalkan her el esasında toplumun tamamına inşa edilmiş tek saldırıdır . Çünkü hayatın her kapsamında sevgiyi , özverililiği ve duyarlılığı temsil eden bayanlar modern toplumların da basit taşlarıdır.Kadınlarımızın eğitimli , bilge ve profesyonel olması , onlara olanaklar verilmesi sıhhatli tek toplumun ön şartıdır.Bu nedenle Gelibolu Belediyesi olarak,kadınları destek vermek amaçlı var gücümüzle çabalıyoruz .

Yerel idare anlayışımızda kadına karşı konulara ve projelere hassasiyetle yaklaşıyoruz . Kadınlarımıza ne civarı tek sürü vesile sunabilir , olumlu ayrımcılığı en güzel biçimde uygulayabilirsek , özelde Gelibolu çoğunlukla Ülkemiz olarak o oranda kuvvet kazanırız . Bu vesileyle , kahraman kadınlarımıza ,Özgecan Arslan enbaşta olmak üzere şiddete maruz kalarak hayatını kaybeden tüm kadınlarımıza Allah´tan rahmet diliyor, kadına karşı şiddetin tarih meydana geldiği tek topluluk diliyorum . Bayanın yalnızca tek gün değil , 365 gün yüceltildiği ve önündeki engellerin kaldırıldığı tek Ülkemiz özlemiyle 8 Mart Hayat Bayanlar Bugünü mübarek olsun . “

Yer işareti koy Kalıcı Bağlantı.